Promocje




METAX Kiełbaski Grillowe 210g METAX Kiełbaski Grillowe 210g 36,89 zł 44,44 zł










Violife Cheddar blok 400 g Violife Cheddar blok 400 g 11,90 zł 12,99 zł


Violife Mozzarella blok 400 g Violife Mozzarella blok 400 g 11,90 zł 12,99 zł

Violife Cheddar plastry 200 g Violife Cheddar plastry  200 g 8,90 zł 12,99 zł

Violife Wędzony blok 400 g Violife Wędzony blok 400 g 11,90 zł 12,99 zł

Taranis Kasza Grysik 500 g Taranis Kasza Grysik 500 g 34,99 zł 39,99 zł









Bio Vegan Sos Ziołowy 23 g Bio Vegan Sos Ziołowy 23 g 3,99 zł 4,99 zł


Skrobia TAPIOKA - granulki małe 400g COCK

Zupy, Sosy i Przyprawy
8
PLN
Skrobia TAPIOKA - granulki małe 400g COCK
Skrobia TAPIOKA - granulki małe 400g COCK
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 8,00 zł
Cena netto: 7,41 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

PPKU-1255VEG

Producent:
Vegamarket
Delikatne perełki z tapioki przydadzą się przy gotowaniu budyniu, pieczeniu ciasta, produkcji deserów czy jako element sałatki. Co ciekawe, coraz popularniejsze staje się dodawania perełek tapioki do herbaty.
Pamiętajmy, aby przed gotowaniem tapioki dobrze ją namoczyć. Gotujemy ją zawsze w dużej ilości wody lub mleka (ewentualnie mieszance obu produktów) na małym ogniu, dopóki nie zmieni się w przezroczyste perełki. Przepisy na potrawy z perełkami tapioki ogólnodostępne w internecie.
Skład: skrobia z manioku 98%, woda 2%.
Wartość energetyczna 100 ml produktu: 1469 kJ/ 346 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
białko 2,2 g
węglowodany 86 g
tłuszcz 0,0 g
Używa się tapioki do wyrobu delikatnych deserów oraz jako zagęstnika.
Sposób przygotowania:
Przed wykorzystaniem kuleczek tapioki zaleca się je namoczyć. Kulki należy gotować około 40 minut. Po ugotowaniu warto przelać je zimną wodą. Słodzimy do smaku. Podajemy na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami.
Pudding z tapioką, rabarbarem i truskawkami
Składniki: 1 pęczek rabarbaru
1 szklanka truskawek
1 szklanka tapioki (zalać płynem: 1 tapioki /2 płynem)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
500 ml mleka cukier orzechy do ozdoby
Rabarbar i truskawki myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy z małą ilością wody aż z owoców powstanie syrop. Słodzimy do smaku. W osobnym garnku podgrzewamy mleko z tapioką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 20-30 min., cały czas mieszając. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz cukier do smaku. Wykładamy do pucharków – najpierw owoce, później pudding. Dekorujemy orzechami. Podajemy na ciepło lub zimno.
Wyprodukowano w Tajlandii
Waga : 400g

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Producenci

Cenniki do pobrania

Переводчик/Translate

 
Sklep jest w trybie podglądu

Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe