Promocje










Violife- Cheddar blok 400 g Violife- Cheddar blok 400 g 11,90 zł 12,99 zł








Taranis Herbatniki 120 g Taranis Herbatniki 120 g 10,81 zł 10,81 zł

Bio Vegan Sos Ziołowy 23 g Bio Vegan Sos Ziołowy 23 g 3,99 zł 4,99 zł











ProZero 250ml ProZero 250ml 7,99 zł 8,49 zł

NO EGG zastępnik jajka 200g

ORGRAN
15.99
PLN
NO EGG zastępnik jajka 200g
 NO EGG zastępnik jajka 200g
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 15,99 zł
Cena netto: 14,81 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

PPKU-0540ORG

Producent:
ORGRAN

 http://www.balviten.com/templates_site/img/ico/ico_no_milk.png

Zamiennik jajek do wielu potraw. Opakowanie 200g jest substytutem aż 66 jajek, a więc produkt jest bardzo wydajny, dzięki czemu tani. Nie zawiera glutenu, jajek, cholesterolu, drożdży oraz mleka, koszerny, wegetariański! Może być stosowany w ciastach, do wyrobu bez lub zamiast jajek do majonezu.

Skład:

skrobia ziemniaczana, skrobia z tapioki, środek spulchniający: węglan wapnia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. guma warzywna (stabilizator): metylocelulozy.

Wartość energetyczna 100 g produktu: 1313 kJ/313 kcal

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

tłuszcz 0,3 g

węglowodany 70,5 g

białko 0,2 g

fenyloalanina < 5 mg

1 całe jajko: wymieszać 2 łyżeczki (6 g) zamiennika jaja + 2 łyżki (30 ml) wody.

1 białko:  wymieszać 2 łyżeczki (6 g) zamiennika jaja + 1 łyżka (15 ml) wody.

1 żółtko:  wymieszać 2 łyżeczki (6 g) jajko zamiennika + 1/2 łyżkę (7,5 ml) wody.

Przepis na majonez :  6 łyżek Orgran No Egg, 4 łyżki wody,1 szklanka olej arachidowy lub oliwa z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny lub octu, 2 łyżeczki sproszkowanej gorczycy (lub musztardy do smaku), cukier, sól.

Sposób wykonania :Wymieszać zastępnik jaja z wodą,mieszając dodać sok z cytryny, dodawać pozostałe składniki (z wyjątkiem oleju) powoli i po kolei, mieszając, wlewać powoli olej, stale mieszając. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Przepis na bezy: 1/2 szklanki Orgran No Egg, ½ łyżeczki soku z cytryny, 1 szklanka jak najzimniejszej wody, esencja waniliowa (mniej więcej łyżeczka), 3/4 szklanki cukru pudru, 1 łyżka brązowego cukru.                                          

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 120 stopni, No Egg i sok z cytryny wymieszać dokładnie w misce, dolać 1 szklankę bardzo zimnej wody (250 ml), miksować z dużą szybkością przez 10 min, potem zwolnić obroty i dodać esencję waniliową, cukier puder i cukier brązowy. Kontynuować mieszanie na wysokich obrotach przez kolejne 10 min. Masę nakładać łyżką, kub rożkiem cukierniczym na blachę (można wyłożyć papierem do pieczenia) i wstawić do nagrzanego do 120 stopni piekarnika. Piec około 2 godzin, w zależności od wielkości bezy (małe krócej, duże trochę dłuże)j. Po 2 godzinach, wyłącz piekarnik, ale nie otwieraj drzwi (bo klapną) i pozostaw do wyschnięcia i ostygnięcia bezy.

Waga: 200g

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Producenci

Cenniki do pobrania

Переводчик/Translate

 
Sklep jest w trybie podglądu

Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe